Hevoskimpat

Syksyn 2018 kimppavarsa Arctic Eve
LOPPUUNMYYTY

Express Duo - El Miss Eeva, Garland Lobell

Yksivuotias tamma Arctic Eve on Kaisa Toivosen Ypäjän huutokaupasta valitsema kimppavarsa. Arctic Eve on mielestämme huippupaketti: siinä on yhdistettynä erittäin mielenkiintoinen isä sekä mainioita kilpahevosia jättänyt emälinja. Isä Express Duo on voittanut mm. Kriteriumin, Suur-Hollola-Ajon, Kymenlaakso-Ajon ja Kuopio Stakesin ja ansainnut urallaan yli 650 000 euroa. Pekka Korpi on käyttänyt hirmusukuista Express Duoa omille tammoilleen, ja oriin vanhimmat varsat ovat nyt kaksivuotiaita. Kolmesta kaksivuotiaasta ensimmäisenä on ehtinyt kilpailemaan Arctic Even täyssisko Arctic Emma, joka on aloittanut uransa kahdella kolmossijalla. Arctic Emman ennätys 17,6 alittaa kaksivuotiaiden tammojen täyden voltin Suomen ennätyksen. Arctic Eve on Express Duon toista, viiden varsan kokoista ikäluokkaa.

Emälinja on jättänyt liudan menestyneitä, varhaisia hevosia. Emä El Miss Eeva on jättänyt jo El Mistress Eevan 12,7a, Arctic American 13,2a, Arctic Luxuryn 12,4a, Arctic Excellensen 13,0a ja Arctic Film Starin 13,0a. Myös kolmevuotias Arctic Elsa 14,8a ja kaksivuotias Arctic Emma 17,6 ovat ikäluokkansa kärkikaartia. Huomioitavaa on, että kaikki mainitut menestyshevoset ovat Arctic Even tavoin tammoja! Emänemä Ambro Luxury 11,8a oli huikea kilpatamma yli 700 000 dollarin voittosummallaan. Armbro Luxuryn saavutuksia oli mm. Hambletonian Oaksin kakkossija. Siitoksessa se jätti neljä haamumaileria, parhaina Sugarcane Leonard 10,7a ja El Luxury 11,4a.
Sukutaulun kulmakivi on Arctic Even neljäs emä Armbro Flight, oman Hambletonianinsa kakkonen ja superperiyttäjä, jonka jälkeläisiä on mm. hambovoittaja Armbro Goal.

Arctic Eve on hyvärakenteinen, sopivan kokoinen ja kevytrunkoinen hevonen, joka liikkuu kevyesti. Se on paljon käsitelty, fiksu hevonen, jonka ajo-opetus on nyt aloitettu. Arctic Eve irtopalakuvattiin ennen huutokauppaa ilman löydöksiä. Ajo-opetuksen jälkeen Arctic Eve menee ensimmäiseksi treenitalvekseen Tommi Ala-Nikkolan talliin Ilmajoelle, mistä se palaa kaksivuotiskeväänä Kaisa Toivoselle Kirkkonummelle.

Kaikki Arctic Even osuudet on myyty.